Diary
Profile
Affiliates
Visitors
Site


Hello , iqah99 here . I'm a dancer&singer . Another M'sia girl here :D
And kpop -SNSD!- is seriously so cool . OHMYGAWD . Btw , PURPLE IS AWESOME ! WHITE TOO :D
Hating me doesn't make you pretty nor cute . TYVM :)



You've stumbled upon
http://sktsstudent.blogspot.com
Best view in Chrome and MFF
Ugly in IE !
No ripping & copying ! unless u ask me 1st!
Leave a tag before you leave !
& Please do not copy !
Pictures , banners , and blabla are properties of iqah!
I will appreciate :D
Enjoy your stay !
Hate me ? Click here.

Please click on it !
Your nuffnang ads here .

Recent posts

Sofware GIMP serupa dengan PHOTOSHOP Diari IQAH -permulaan dahulu- A Lot Of New Stories Sorry.. MOTIVASI & PECUTAN AWAL UPSR:: Anda berusaha Anda ... Tutorial Snow Effect di Blog Erghh! Motivasi yang diberi khas untuk y6 tu, sang... Kelas Tercantik Hai cemua Dah lame Amy tak buat entry/post baru ka...

Layout : Yours Truly
Basecodes : Nicole
Editor : Ayu @Afara
Owner : me-lah!

Tips Menjaga Lappy
16 Februari 2011

Tumblr Photography at charmroyal.com

السلام عليكم
Hari ni aku nak share sikit dengan korang tips² penjagaan lappy good
Ramai yang masih lagi melayan lappy diorang secara kasar .
Mentang² lappy pinjam dari abah/mama/kakak/abang dia kan kan :8b2:
Hahaha .
Tak boleh lah mcm tu .
Kita kena jugak jaga dengan baik walaupun bukan kepunyaan kita kan ?

Elakkan menggunakan lappy anda ketika sedang kilat/guruh . Kalau ada litar pintas , mmg habislah lappy korang blackout .

Pastikan lappy anda ada anti-virus . Kalau iqah , iqah guna Panda ape ntah?? . Tak kisah lah apa jenis . Janji ada dan korang selalulah update .

Elakkan dari menutup ruang udara di bawah laptop . Sesetengah orang suka letak laptop di atas riba/katil/meja dan ini akan membuat ruang udara bawah laptop tertutup dan laptop cepat jadi panas .

Elakkan menggunakan bateri kalau korang nak hadap laptop tu selama 3 atau 4 jam . Sebaiknya cucuk charger dia . Then , tanggalkan batery . Kiranya korang guna pengecas tanpa bateri . Kalau korang tak bukak batery , kekuatan batery akan menjadi lemah .

lima Letakkan sekeping kertas A4 di atas keyboard lappy korang time korang tidak menggunakannya untuk mengelakkan dari habuk masuk . Tapi sekarang dah moden . Dah ada getah lutsinar untuk keyboard . Lagi bagus benda tu (:

Elakkan dari benda benda bermagnet seperti telefon, pembesar suara dan sebagainya berhampiran komputer. Kesan magnet akan merosakkan floppy disk anda.

Elak menyentuh skrin LCD dgn menggunakan jari atau peralatan tajam. Boleh mengakibatkan kerosakkan (death) pixel pada skrin.

Sayangi lappy anda (:

:o:THE END by IQAH:o:

:125:

Label:







Don't steal.
God is looking.




sdvsdfv